Jort is op Julian

‘Het is ’n held. Hij is man van het jaar. Ik geniet er elke minuut van!’ Jort Kelder heeft een teiltje nodig, daar aan tafel bij Matthijs, zo mooi vindt hij het. Is er ergens in dat mediageile hoofd nog notie van het feit dat Julian Assange serieus wordt verdacht van verkrachting en aanranding?

Het zouden gescheiden zaken moeten zijn: die aanklacht en de welles/nietes-discussie rond Assanges kindje Wikileaks. Dan hadden tijdschrift Time en die gladde breteldrager hem wat mij betreft in twintigvoud tot ‘Man of the Year’ mogen verkiezen. Maar sinds Assange de aantijgingen publiekelijk probeert af te doen als laster, heeft hij de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gooi daar bovenop het dreigement om bij arrestatie alle documenten in één keer te publiceren en je bent zelfs in Nederland in één klap schuldig tot het tegendeel is bewezen.

‘Ik denk dat het goed is als hij gepakt wordt,’ glimt Jort verlekkerd. ‘Dan wordt het een martelaar!’

Bah. Misschien walg ik nog wel meer van Jort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>