Net als bij de tandarts

Twee dagen in de week kijk ik vanaf mijn werkplek in Amersfoort uit op een lucratief bordeel. Ik ken de meisjes daar niet bij naam, maar weet wel dat ze hun auto zelfs met stilettohakken kunnen besturen, dat ze heel, heel hard werken en dat ze vrolijk naar elkaar toeteren als hun shift is afgelopen.

Hoezeer ik ook probeer om het bordeel als een doorsnee bedrijf te beschouwen, het leidt toch geregeld tot opschudding in de werkkamer. Wanneer één van de meisjes in badjas even snel voor een klant extra geld in de parkeermeter gooit, bijvoorbeeld. (“Service van de zaak!”) Of wanneer de bestuurder van een auto al een uur op de hoek staat te wachten tot z’n maat klaar is. Of wanneer de meisjes vroeg in de morgen in werktenue helpen met het uitladen van de boodschappen. Of wanneer er nu al voor de derde dag een caravan met dichte gordijntjes voor de deur staat (“Gaan ze uitbreiden?”). Of wanneer een parmantige kat, net als de andere klanten, netjes door de poort naar de voordeur trippelt.

Vandaag parkeert er een Leeskringbusje voor de deur. Het bordeel wordt kennelijk elke week voorzien van verse tijdschriften. “Aah, dan hebben de meisjes tussendoor wat te lezen!” zegt collega B. vrolijk. Maar ik denk eigenlijk dat de meisjes nauwelijks aan lezen toekomen. Vergelijk ik de stroom klanten met het aantal dames dat ik netto in- en uit zie lopen, dan moet het huis over een forse wachtkamer beschikken. Hoe zou dat er daar aan toegaan?

Aangezien mensen zich in de wachtkamer van de tandarts al ongemakkelijk voelen, kun je er de donder op zeggen dat die mannen hier maar al te graag iets om handen hebben. Vechten ze zonder gêne om wie als eerste de Panorama en Playboy mag ‘lezen’? Of pakken ze juist de (“Ik kom hier helemaal niet voor seks…”) Elsevier? Nog even snel de Donald Duck?

Eén reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>