Suggestief

De universiteit vond het fantastisch als ik beren op de weg zag in de media. Werden terroristen in politieseries gespeeld door Arabisch ogende mensen? Oh oh, schandalig! Wéér een stereotype waar we de komende twintig jaar niet van af komen!

En ketsjing (kassagerinkel), zo werd Laetitia twintig studiepunten en een diploma Media & Cultuur rijker.

Blote vrouw op bus van vleeswarenbedrijfToen eind 2008 in het nieuws kwam dat een Duits vleeswarenbedrijf was berispt voor het associëren van vlees met naakte vrouwen, kon ik me daar dan ook alles bij voorstellen. Het bedrijf had al haar bestelwagens voorzien van het bedrijfslogo met daarnaast een prominent, naakt vrouwenlijf, vergezeld van de opeens zeer suggestieve slogan ‘Vleesproducten, verse service’. (Het gerucht gaat zelfs dat de arm van de dame voorzien zou zijn van een stempeltje met ‘Gecontroleerde kwaliteit G&M’…) Hoe dan ook, het bedrijf haalde de slogan er mokkend vanaf, maar weigerde de foto te verwijderen, want die was toch absoluut niet vrouwonvriendelijk?

Nog geen drie dagen later koos het bedrijf toch eieren voor haar geld en verontschuldigde het zich voor alles wat ook maar als kwetsend had kunnen worden ervaren. Tere kinderzieltjes, emancipatie, seksistisch, we leven toch in de 21e eeuw: je kent het wel. Anno 2010 is er op de bedrijfssite geen spoor meer te vinden van de aanstootgevende campagne. Tah, 1-0 voor de vrouwtjes!

vitens-dorstlessend-waterHet is maandagmorgen en ik wil een hap nemen van mijn ontbijt wanneer opeens een wagen van Vitens voor mijn deur wordt geparkeerd. Alle alarmbellen gaan af. Scriptie herschrijven! Toch nog cum laude! En dan aanklagen!

Behoorlijk suggestief dit. Of ligt het weer aan mijn zieke geest?

(Met dank aan www.arnhem-direct.nl voor de foto.)

Eén reactie

  1. nee hoor, geen zieke geest, alleen maar een open blik naar de wereld en een gezwollen pootje (of is dat ook al suggestief?), ik heb de kar niet gezien, maar zie de grap wel!
    gr
    pol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>